lily_allen_3.jpg

Lily Rose Beatrice Allen (s. 2. toukokuuta 1985 Hammersmith, Lontoo) on englantilainen poplaulaja -ja laulunkirjoittaja. Hänen debyyttialbuminsa Alright, Still... julkaistiin heinäkuussa 2006. Allenin ensimmäinen single "Smile" menestyi musiikkilistoilla ympäri maailmaa

Lily rupesi työstämään debyyttialbumiaan alkuvuodesta 2006 yhdessä tuottajien Greg Kurtinin ja Mark Ronsonin kanssa. "Alright, Still..." julkaistiin 20. heinäkuuta 2006, ja se nousi brittilistojen toiselle sijalle. Ensimmäinen single "Smile" oli aikaisemmin mennyt suoraan Britannian singlelistan ykköseksi ja sai paljon soittoa. Myös mm. kappale "LDN" sai paljon huomiota osakseen. Vuonna 2009 julkaistiin Lilyn toinen albumi "It's Not Me, It's You". Levyltä julkaistiin ensimmäisenä singlenä "The Fear", joka on saavuttanut mm. Britanniassa singlelistan ykkössijan. Levyltä on tarkoitus julkaista seuraavana countrymainen single "Not Fair". "It's Not Me, It's You" meni heti toisella viikolla Suomen albumilistan sijalle 14.

Allen on näytellyt pienen roolin elokuvassa Elizabeth, jossa näytteli myös hänen veljensä. Sisarusten äiti Alison Owen toimi elokuvan tuottajana. Allen on ollut myös kolmessa videopelissä ääninäyttelijänä. Allen ja hänen poikaystävänsä, Chemical Brothersin laulaja Ed Simons, ilmoittivat loppuvuodesta 2007 odottavansa lasta. Allen sai kuitenkin keskenmenon. [1] Lilyn "Smile" kappale on käännetty myös suosittuun The Sims 2 -pelisarjaan simkielelle.