kelly-clarkson-all-i-ever-wanted.jpg

Kelly Brianne Clarkson (s. 24. huhtikuuta 1982 Fort Worth, Texas) on yhdysvaltalainen poprocklaulaja ja näyttelijä sekä ensimmäisen American Idol-kykyjenetsintäkilpailun voittaja. Clarkson on julkaissut albumit Thankful (2003), Breakaway (2005) sekä My December (2007) ja kuuluu Yhdysvaltain suosituimpiin laulajiin. Hänen neljäs albuminsa All I Ever Wanted julkaistiin 10.3.2009.

Clarkson syntyi vuonna 1982 kreikkalais-irlantilaissukuisen englanninopettajan Jeanne Ann Taylorin ja walesilaiset sukujuuret omaavan insinöörin Stephen Michael Clarksonin perheeseen. Clarksonilla on sisko Alyssa ja veli Jason.

Clarksonin ollessa 6-vuotias, hänen vanhempansa erosivat seitsemäntoista avioliittovuoden jälkeen. Clarksonin veli jäi isän luokse asumaan, sisko muutti tätinsä luo ja Kelly jäi äitinsä luo. Clarkson muutti äitinsä kanssa Burlesoniin Teksasiin, jossa hänen äitinsä meni naimisiin urakoitsija Jimmy Taylorin kanssa.

Clarkson kävi 7-vuotiaasta lähtien Pauline Hughes Middle Schoolia, jossa hänen toiveammattinsa isona oli meribiologi. Kuitenkin seitsemäntenä kouluvuotena hänen opettajansa kuuli Clarksonin laulavan koulun käytävällä ja ehdotti tämän liittyvän kuoroon, vaikka Clarkson ei ollut koskaan harjoitellut laulamista. Vuonna 2000 Clarkson tuotti demon, jolla toivoi saavansa levytyssopimuksen, mutta hän ei saanut sitä, vaan esiintyi Sabrina, teininoita- televisiosarjan eräässä jaksossa ja Issues 101-elokuvassa vuonna 2002. Samoihin aikoihin hän sairastui bulimiaan, mutta parantui siitä mentyään hoitoon. Sittemmin Clarkson työskenteli elokuvateatterissa, cocktail-tarjoilijana, puhelinmyyjänä ja Red Bull-energiajuoman mainostajana.

Vuonna 2002 Clarkson osallistui ensimmäiseen American Idol -televisiosarjaan, jossa teki vaikutuksen tuomaristoon äänellään. Clarkson lauloi mm. Aretha Franklinin kappaleet Respect ja (You Make Me Feel Like) a Natural Woman, Dionne Warwickin Walk on By ja Céline Dionin I Surrender. 4. syyskuuta 2002 Clarkson voitti finaalissa Justin Guarinin saaden 58% kaikista äänistä. Clarkson esitti finaalissa Idol-voittajalle sävelletyn kappaleen A Moment Like This, joka oli hänen esikoisalbuminsa ensimmäinen single. Kappale sijoittui Billboard Hot 100-listalla ykköseksi.

 American idolin jälkeen

Clarkson esiintyi pian voittonsa jälkeen yhdessä Justin Guarinin kanssa elokuvassa Justin to Kelly (2003). Elokuva sai huonot arvostelut kriitikoilta ja elokuva tuotti vain 5 miljoonaa dollaria Pohjois-Amerikassa